Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kosaras hírek

 

 

VI. Nemzetközi Batta Kupa

2014.08.21-24-ig

Korosztályok:
U16 leány (1998)
U14 leány (2000)
U12 leány (2002)
U14 fiú (2000 és 3 fő 1999-es túlkoros megengedett)

Szállás:
- Hotel Training   http://www.hoteltraining.hu/
- Csónakház, Szálló

Étkezés: napi 3x étkezés (svédasztalos reggeli, kétfogásos ebéd, kétfogásos vacsora), első étkezés: csütörtökön ebéd, utolsó étkezés: vasárnap ebéd

Csütörtök este: Torna megnyitója, péntek vagy szombat pizza parti, www.ebatta.hu a csapatok részére.

Szabadidős program lehetőségek:
- városi strand használata, szabadtéri - és városi múzeum várja a gyerekeket egy ingyenes tárlatvezetésre

Minden gyermek és edző a rendezvény pólóját kapja emlékül.

Díjak: I-III. helyezésig kupa és érem; I-VIII. helyezésig oklevél.

Különdíjak:
- csapata legjobbja
- All Star csapat
- Legeredményesebb játékos
- Legtechnikásabb játékos

Külön dobóversenyek ismét lesznek: 3-3 elleni és büntető dobó

I-III. oklevél és kupa

Költségek:
- Hotel: 28.000.- Ft/fő/4 nap/3 éjszaka/részvételi díj. + 15.000.- Ft/csapat nevezési díj
- Csónakház, Szálló: 23.500.- Ft/fő/4 nap/3 éjszaka/részvételi díj. + 15.000.- Ft/csapat nevezési díj
- Nem itt alvóknak 6.000.- Ft/fő/részvételi díj(Étkezés igényelhető).+ 15.000.- Ft/csapat nevezési díj
(A nevezési díjakat előre átutalással kérjük).

Elérhetőség: Fekete Miklós
e-mail: kokinoniko@yahoo.com
tel.: 06-30-9908-223

A nevezések határideje: 2014. május 31. 12.00
 

 


 

Baráti kosár

 

2014-02-19 - Barátságos mérkőzést játszott a Batta Boys serdülő csapata az amerikai Georgia-ból érkezett The Saints játékosaival február 17-én a Városi Szabadidő Központban.
A százhalombattai 1999-2001-es utánpótlás elszánt rohamokkal ostromolta a néhány évvel idősebb amerikai srácok palánkját, ők viszont megfontoltabb és hosszabb dobásokkal rendre célba találtak. Az izgalmas találkozó végül a vendégek 49-70-es (21-39) győzelmével zárult.

 
A tengerentúli iskolai csapat vasárnap érkezett egy budapesti gimnáziumba, hogy angolt tanítsanak az ottani gyerekeknek. A hétfői mérkőzést követő fogadáson azt mondták, hogyha a többi napjuk is ilyen lesz, akkor nagyon jó hét vár rájuk Magyarországon. (Fotó: Mészáros Dezső)

 

 

 

Kosárlabda utánpótlás

 

2013-09-26 - Megnyerte az SZKSE Batta Boys az V. Nemzetközi Batta Kupát, amit augusztus 21-25. között rendeztek a százhalombattai Városi Szabadidő Központban. A versenyen most először indultak fiúcsapatok.

   A Batta Boys 2010 tavaszán kezdte meg a munkát az SZKSE berkeiben. A többnyire 2000-es születésű fiúkból álló csapat először a 2010/2011-es őszi bajnokságon indult, ahol minden találat nagy élmény volt és örültek, hogy nem utolsók lettek. A második évben szorgalmasan folytatták a felkészülést, és a 2011/2012-es szezonban még jobb helyezést sikerült szerezniük. A harmadik évben már a középmezőnyben, a 14. helyen végeztek. "A nyert meccsek nagyon motiválták a srácokat, óriási öröm volt! Az eredmények új játékosokat is hoztak a csapathoz" - nyilatkozta Sári Kata, a Batta Boys edzője.

   Ezután következtek a Nemzetközi Batta Kupa összecspásai, ahol az öt fiú utánpótláscsapat között a battaiaknak sikerült veretlenül megszerezni a kupát, olyan ellenfelektől, mint a Ferencváros, a Diósd, Arad és Bicske. A kiegyenlített mezőnyben a többi csapat körbeverte egymást, a pontkülönbségek határozták meg a helyezéseiket. A Batta Boys számára a bicskeiek feletti 21 pontos győzelem presztízskérdés is volt, mivel már kétszer kikaptak a tabellán előttük szereplő gárdától.

   A találkozón az All Star összeállításba két battai fiú is bekerült: Farkas Olivér és Nyári Ádám. A csapat legjobb teljesítményt nyújtó játékosának Kövecses Leventét szavazták meg. A Batta Kupa hozadékaként több versenyre is meghívták a Batta Boyst.

   Megnézte a Batta Kupa mérkőzéseit Fűzy András, a győri női kosárlabdacsapat elnöke, aki két játékos - Laklóth Anna és Daniella Diamond - kíséretében adta át a díjakat. Elmondta, figyelemmel kíséri az itt folyó munkát, és meghívta a Batta Boyst a győri lányok otthonába, a legközelebbi hazai Euroliga találkozóra.

   Jelenleg is zajlik két külön szervezésű streetball bajnokság, ahol a Batta Boys két 3+1 fős csapattal is szerepel. Minden találkozóról érmekkel térnek haza, jelenleg a tabella első két helyén állnak. A büntetődobó versenyek során Farka Olivér arany-, Csányi Kristóf és Nyári Ádám bronzérmet szerzett. A Pest megyei bajnokság utolsó összecsapását Monoron rendezik október 5-én.

   A Batta Boys jelenleg U12 és U14 korosztályban tartja edzéseit, de ha többen jelentkeznek, újabb csapatokat alakítanak ki. A kosáredzések hetente kétszer - kedden és pénteken- fél 5 és 6 óra között a SZISZKI tornatermében zajlanak, csütörtökön 16 és fél 6 között pedig futó, erősítő tréninget tartanak a Városi Szabadidő Központban.

(Hírtükör)

 

batta-b.1.jpg 

batta-b.2.jpg

batta-b.3.jpg

 


 

 

 

 

 

 

batta-b.4.jpg

batta-b.5.jpg

 

 

 

 

 

 

 


 

batta-b.6.jpg

 


 

Kosárlabda Utánpótlás

 
2013-10-02 - Országos bajnokok lettek az SZKSE utánpótlás-kosárlabdázói az Adidas Streetball sorozat döntőjében, szeptember 28-án, Budapesten. Erdősi Lilla, Katona Bianka, Lendér Lilla és Strupka Renáta három mérkőzésen győzedelmeskedett.
Az ország tizenkét legjobb kadett csapata közé került az SZKSE ’98-as születésű leány összeállítása az országos kadett bajnokság első fordulójában szeptember 24-25-én, Szegeden. A százhalombattai lányok mindhárom meccsüket megnyerték.
 
Eredmények:
Miskolc – SZKSE 45-68
Kiss Lenke KE – SZKSE 59-111
Szeged – SZKSE 49-60
 
A Szeged elleni győzelem különösen értékes a csapat számára, hiszen házigazdaként kétszeres hosszabbítás után, két ponttal kaptak ki a Tisza parti város összeállításától az V. Nemzetközi Batta Kupán, augusztusban, és ez a vereség azt is jelentette, hogy saját rendezésű tornájukon a Villámoknak meg kellett elégedniük az ezüstéremmel.
 
Ötödik alkalommal rendezte meg az SZKSE Nemzetközi Batta Kupa felkészülési tornát kosárlabda utánpótlás-csapatok részére augusztus 21-től 25-ig Százhalombattán. Három korosztályban 26 csapat mérte össze erejét, ez alkalommal először fiúk is nevezhettek.
 
A százhalombattai kosaras lányok és fiúk bográcspartival fogadták a vendégeket. A jól sikerült ismerekedési est után a négy nap alatt három helyszínen 71 mérkőzés zajlott, és igen izgalmas összecsapásoknak lehettek tanúi az érdeklődő szurkolók. A rendezvényre Magyarországon kívül Szlovéniából, Oroszországból, Lengyelországból, Ukrajnából és Romániából is érkeztek csapatok.
A szervezőknek és a szponzoroknak köszönhetően a résztvevők szabadidejükben meglátogathatták a Régészeti Parkot és a "Matrica" Múzeumot, evezhettek a Dunán a flottilla közreműködésével, hűsölhettek a városi strand medencéiben és pizzapartin is részt vettek.
 
A tornán egyéni versenyekre is nevezhettek a kosaras palánták: büntetődobásban, illetve három-három elleni játékban mérhették össze tudásukat.
 
A hazai csapatok ezekben és magán a tornán is nagyon szép eredményeket értek el. A Batta Boys fiú csapat, illetve a ’99-es korosztályú lányok I. helyezést értek el, a 2001-2002-es korosztályú lánycsapat III. helyen végzett.
 
"Szeretnénk köszönetünket kifejezni támogatóinknak, akik segítségével nagyon színvonalas rendezvényt tudtunk lebonyolítani a gyermekek, a szurkolók és a hozzátartozók nagy örömére. Köszönet a battai szülőknek, akik időt, energiát nem kímélve segítettek a kupa zavartalan lebonyolításában. Köszönet Katona Zoltánnak, a torna főszervezőjének, hogy ilyen fantasztikus élményekhez juttatta a torna résztvevőit!" – mondta Tóth Krisztina edző.
 
 
A Batta Kupa egyéni eredményei:
 
Fiúk:
Csapata legjobbja: Kövecses Levente
All Star csapat tag: Farkas Olivér
Nyári Ádám
 
U-12 lány
Csapata legjobbja: Fazekas Lili
All Star csapat tag: Minich Mercédesz
 
Büntetődobó-verseny:
I. helyezett: Fazekas Lili
II. helyezett: Minich Melinda
 
U-14 lány
Csapata legjobbja: Novák Anett
All Star csapat tag: Szeiler Zsófia
A torna legtechnikásabb játékosa: Takács Emese
 
Büntetődobó-verseny:
II. helyezett: Márton Renáta
III. helyezett: Minich Mercédesz
 
U-16 lány
Csapata legjobbja: Erdősi Lilla
All Star csapat tag: Lendér Lilla
Strupka Renáta
 
A torna legeredményesebb játékosa: Katona Bianka (96 pont)
 
3:3 elleni verseny I. helyezés: Katona Bianka
Lendér Lilla
Pál Tamara
Strupka Renáta
 
Forrás: Hírtükör
 

 

 

 

 

 
 

 

   

Gyorsmérleg az SZKSE-nél - 2012-01-16

 
 
 
   
 
Kilencedik helyen végzett az NB II/A csoportjában szereplő SZKSE a 2010/11. évi bajnokságban. Macsali Róbert csapatkapitánnyal az eredményekről, célokról és elképzelésekről beszélgettünk.

A nyári átigazolási időszakban érkezett a csapathoz Smohai Máté és Pataki Zoltán, akik meghatározó játékosai lettek a keretnek, aminek a zöme megmaradt. Az edző sem változott, Budai István jól megtalálta a kontaktust a csapattal. Nagyon büszkék arra, hogy az NB II. legidősebb játékosa, dr. Farkas Gábor náluk játszik.
 
A 2011/12-es szezont szintén az NB II/A csoportban kezdték szeptemberben, és 10 mérkőzésből 6 győzelemmel az 5. helyen állnak, ami jó teljesítménynek mondható. Céljuk, hogy a bajnokság végére az 5-8. hely valamelyikére érjenek, ami előrelépést jelentene az elmúlt szezonhoz képest.
Nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlásra, csapataik eddig is szép eredményeket értek el. A Battai Villámok leány, serdülő csapatuk az országos serdülő bajnokságban a 8. helyen áll, az elmúlt szezonban megnyerték a Pest megyei bajnokságot mind a leányok, mind a fiúk mezőnyében. Több nemzetközi tornán is győztek például Romániában és Lengyelországban, valamint a hazai rendezésű Nemzetközi Batta Kupán is elsők lettek. Ebből a csapatból ketten korosztályos válogatottak, ami a jó szakmai munka eredménye.
 
A serdülő fiúk idén indultak először a Pest megyei bajnokságban, de már több győzelmet is szereztek.
A megyei felnőtt férfi háttércsapatuk az SZKSE-Pedagógus adja az NB II-es csapat utánpótlását és a megyei bajnokság középmezőnyében helyezkedik el. Felnőtt női csapatuk szintén a megyei bajnokságban játszik, de valamivel jobban teljesítenek, mint a férfiak. Utánpótlásukat a leány ifjúságiak adják.
 
Fő céljuk az utánpótlás fejlesztése, a jó eredmények megtartása, illetve erős bázisú kosárlabda-egyesület működtetése a városban amatőr szinten.
Forrás: Hírtükör
 

 
 
"NB II. A-csoport, bajnoki mérkőzés, Százhalombatta, VSZK. 2011. december 18.
Vezették: Válé – Tickec

Százhalombattai KSE – Budafok "A"
68 – 75 (29-39) 23-20; 6-19; 22-15; 17-21

SZKSE: Macsali, Fekete-Nagy, Illés, Fekete, Besenyei T.
Cserék: Besenyei G., Gulyás, dr. Farkas, Pataki
Edző: Budai István
Legjobb dobók: Fekete-Nagy 24, Macsali 16, Fekete 11 pont.

A sok sérültünk ellenére is szoros és izgalmas mérkőzést játszottunk a listavezető Budafok ellen, és ha egy kicsit is pontosabbak vagyunk, akár meglepetést is okozhattunk volna – értékelt Budai István edző. Az SZKSE a 6. helyen áll a tabellán." Hírtükör
 
0106_13.jpg
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
0106_18.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  

  
"NB II. bajnoki mérkőzés, Százhalombatta, VSZK, november 27.
Vezették: Válé – Sejtely
 
Százhalombattai KSE – BLF Palota
66 – 50 (31-31) 16-13; 15-18; 22-8; 13-11
 
SZKSE: Macsali, Fekete-Nagy, Smohai, Ferter, Besenyei T.
Cserék: Besenyei G., Banka, dr. Ferkas, Fekete, Pataki, Gulyás
Edző: Budai István
Legjobb dobók: Macsali 36, Smohai 12, Fekete-Nagy 12 pont.
 
Budai István véleménye szerint a második félidőben nyújtott fegyelmezett és eredményes játékukkal nyertek."

 

2449_09.jpg

 

 

 

 

 

 
 
 
Forrás: Hírtükör

 

 


 

"NB II. bajnoki mérkőzés november 13-án a Városi Szabadidőközpontban.

Százhalombattai KSE – BKG-DSE-KH METALL
105 – 51 (55-23/28-11, 27-12, 33-9, 17-19)

Vezették: Sértő R. – Czéh Cs.
SZKSE: Illés B., Smohai M., Fekete-Nagy Á., Macsali R., Ferter A.
Cserék: Fekete M., Besenyei G., Banka J., dr, Farkas G., Besenyei T.
Legjobb dobók: Macsali R. – 28; Fekete-Nagy Á. – 17; Smohai M. – 17; Besenyei T. – 14 és Illés B. 12 pont.

A kötelező győzelmet a csapat maximálisan teljesítette – nyilatkozta Budai István, edző." Hírtükör
 
 
2342_7.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


 

"Második helyet szerzett az SZKSE utánpótláscsapata a XV. Nemzetközi Pityke Kupán október 29-31-én Nagykőrösön. A Villámok harmadik alkalommal vettek részt a tornán, és az előző években kétszer kivívott bronzérmet cserélték ezüstre.

A tornán 30 csapat vett részt különböző korosztályokban. Érkeztek kosarasok a szomszédos Szlovákiából, Szerbiából és Romániából, de Lengyel- és Olaszországból is.
 
Eredmények:
SZKSE – Banska Bystrica (Szlovákia) 50 – 33
SZKSE – Labasket Warsaw (Lengyelország) 86 – 28
SZKSE – Pityke KS 73 – 14
SZKSE – Kecskemét/B 85 – 33
SZKSE – Kecskemét/A 45 – 61
 
A torna legeredményesebb játékosa Katona Bianka (77 pont), az All Star csapat tagja Strupka Renáta." Hírtükör